Kip in sinaasappelsap uit de oven

Ik hou zo van ovenschotels! Ze hebben iets troostends. Dit is een heerlijke zoete, frisse variant met kip in sinaasappelsap. Ik maak hem met broccoli, maar kan ook heel goed met andere groenten zoals witlof of een grote gemengde salade.

Dit heb je nodig voor 4 personen

4 tenen knoflook

1 ui

400 gram kippendijfilet (4 stukjes)

200 ml sinaasappelsap (vers geperst)

1 theelepel mosterd

1 theelepel oregano

4 schijfjes citroen

4 schijfjes sinaasappel

2 stronken broccoli

En zo maak je het:

Verhit de oven op 175 graden. Snij de ui in ringen en de knoflooktenen in 2-en en doe in een ovenschotel. Leg de kippendijen erbij. Meng het sinaasappelsap met de mosterd en oregano en giet over de kip. Dek de ovenschaal af (met aluminiumfolie als je geen deksel hebt) en zet voor circa 45-60 minuten in de oven tot de kip gaar is.

Snij de broccoli in roosjes en kook in een paar minuten gaar.

Gebruik wat van het ingekookte sap als saus over de kip (ook lekker over de broccoli).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>