Gebakken bloemkool ‘rijst’

Dit heb je nodig voor vier personen:

2 tenen knoflook

2-3 cm verse gemberwortel

1 klontje roomboter

4 lamsworstjes

1 theelepel laos

1 theelepel katoembar

1 theelepel chillipeper

2 paprika’s (alle kleuren zijn goed)

1 bakje kastanje of gewone champignons

3 bosuitjes

1 bloemkool

4 eieren

2 eetlepels tamari of soya saus

naar smaak peper en zout

naar smaak sambal

 

En zo maak je het:

Snij de roosjes van de bloemkool en doe deze in de blender tot het de grote van fijne rijstkorrels heeft. Snipper de knoflook en de gemberwortel, smelt de roomboter in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de gember voor 3 minuten. Roer daarna de laos, katoembar en chillipeper er doorheen en roerbak 1 minuut mee.

Snij de worstjes in kleine stukjes en roerbak voor een paar minuten. Snij intussen de paprika, champignons en bos ui en roerbak mee tot alles zo goed als gaar is. Roer nu de bloemkool er doorheen met de 4 eieren en de tamari of soya saus. Maak op smaak met zout en extra peper. Mocht je van pittig houden, zoals ik, dan kan je er ook nog wat sambal doorroeren.

2 thoughts on “Gebakken bloemkool ‘rijst’

  1. hij is aan de groene kant, maar vast wel eebtaar.Zelf maak ik er altijd soep vanschil de pompoen,verwijder de zaeden, zet m onder water in een pan en kook m ( voeg een rode peper en boulionblokjes toe , zoveel asl je vocht hebt)als hij bijna gaar is staafmixeren tot egale massa, hamreepjes/uit gebakken spekjes een handvol gebroken spagettie en vlak voor het opdienen roer je er een bekertje room door, zout en peper naar smaak, serveren met bv maisbrood, heeeeerlijk :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>