Pure schoonheid… uit de keukenkastjes

Dat onze verzorgingsproducten bol staan van ingrediënten die niet goed voor ons zijn, is steeds vaker te lezen in de media. En dat terwijl je met natuurlijke producten ook een heel eind komt. Lees hieronder mijn tips. Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments.

Scrub

Mix 2 delen zout of suiker met 1 deel olie. Suiker is wat zachter voor je huid. Heb je een hele gevoelige huid pak dan bruine suiker. Roer of schud goed door elkaar. Je kan hiervoor allerlei soorten olie gebruiken. Ik gebruik Himalaya zout en olijfolie met citroen. Deze scrub geeft je een heerlijk zachte huid en door de olie heb je geen bodylotion nodig.

Maskers

Yoghurt met honing

Mix 1 lepel biologische yoghurt (geen magere en geen yoghurt met smaakjes) met 1 lepel honing. Als de honing niet helemaal vloeibaar is verwarm dan de lepel onder de kraan en houdt de honing op de lepel tot hij helemaal vloeibaar is. Dit masker kalmeert de huid en is ook ideaal als je een beetje verbrand bent.

Havermout, yoghurt en honing

Mix 1 lepel biologische yoghurt met 1 lepel havermout en roer er een paar druppels verwarmde honing doorheen. Ik heb de havermout en yoghurt even in de blender gedaan zodat het een mooi egaal geheel werd. Deze combi reinigt en verfrist de huid.

Beide maskers kan je 10 minuten laten intrekken en dan afwassen met een warme washand. Ga bij het masker met de havermout lekker liggen (als je dat niet sowieso al doet als je een masker neemt) want door de havermout is dit masker best zwaar en valt anders van je gezicht.

Kokos olie

Kokos olie is niet alleen heel goed om in te bakken. Het is ook heel goed voor je huid en je haar. Het zit vol Vitamine E wat goed is voor het herstel van je huid en het beschermt ook nog eens tegen veroudering, wat wil je nog meer? Ik gebruik kokos olie als nachtcrème en gebruik het 1x per week ook als haarmasker. Ik verdeel een beetje over mijn haar en kam het dan goed door met een borstel. Voor mooie glanzende lokken :)

Appelcider azijn

Appelcider azijn is ook een soort wonder product dat goed is voor een heleboel dingen waaronder je huid. Ik gebruik het als lotion aangelengd met water (50/50). In het begin is het een beetje wennen aan de scherpe geur, maar appelcider azijn herstelt de PH-waarde van je huid en geeft je huid een zachte scrub en vermindert rode plekjes en acne.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>